Известие

Collapse
No announcement yet.

изведнъж и аз със 147-ца!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• изведнъж и аз със 147-ца!!!

здравейте колеги,

от вчера и аз съм със 147-ца безнинка 1,6 120 коня. Дълго време търсих 166, но когато видях тази много ми хареса и веднага я спазарих. малко твърдо вози и има някой забележки, но се надявам с Ваша помощ да оправя нещата!
    Ето и първите ми въпроси:

1.какво и за колко пари горе долу е първоначалното обслужване? ако може да ми препоръчате масло за бензинов двигател и въобще какво да взимам и какво не!
    2.някой да има ръководство за 147 на английски, че с италиансия съм само до pasta!!
    3. не ми работи CD-то! продавача каза че работило преднич ден докато е миел, можело да е бушон. Възможно ли е? как да разбера?
    4. компютъра ми показва проблем в халогена! дали е само крушка или нещо друго
    5. най-сериозното - когато включвам на задна има едно престъргване от скоростната кутия, все едно не съм натиснал съединителя. не винаги става, но е гадно! предположения?

за сега е това, надявам се да не съм затормозил форума темата с много въпроси, но със сигурност ще имам и още

благодарен съм на всеки, който помогне на начинаещия Алфист!
    Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

На всичките ти въпроси има писани отговори, потърси.Докато търсиш съм сигурен че ще намериш и други полезни неща.Иначе честито и да си я пазиш.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
      здравейте колеги,
      1.какво и за колко пари горе долу е първоначалното обслужване? ако може да ми препоръчате масло за бензинов двигател и въобще какво да взимам и какво не!
      2.някой да има ръководство за 147 на английски, че с италиансия съм само до pasta!!
      3. не ми работи CD-то! продавача каза че работило преднич ден докато е миел, можело да е бушон. Възможно ли е? как да разбера?
      4. компютъра ми показва проблем в халогена! дали е само крушка или нещо друго
      5. най-сериозното - когато включвам на задна има едно престъргване от скоростната кутия, все едно не съм натиснал съединителя. не винаги става, но е гадно! предположения?
      Моето мнение.....което не е меродавно, и не е задължително да се споделя от всеки.....

1 - Ремъци е много желателно да смениш, към 200 лв.....масло аз слагам Yacoo......
      2 - Не съм виждал, може и да има...
      3 - Гледаш всичките бушони с фенерче, или ако има видимост без, и констатираш...
      4 - започни от крушка, или кабели....
      5 - гледай като включваш на задна и да не е в движение колата......
      Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 20:55.
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Задна синхронизатор!?На самото CD също има бушон, като го извадиш отзад при буксите.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
          Задна синхронизатор!?На самото CD също има бушон, като го извадиш отзад при буксите.
          къде отзад, видчх че има някакви бушони пред акумулатора в една кутийка черна? и как се разбира дали е изгорял? простете невежия, но не съм от разбирачите!

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Моето мнение.....което не е меродавно, и не е задължително да се споделя от всеки.....

3 - Гледаш всичките бушони с фенерче, или ако има видимост без, и констатираш... за какво да гледам?

5 - Вероятно синхронизатор, гледай като включваш на задна и да не е в движение колата......
            ами по принцип не включвам когато е в леко движение, но пак се чува! някой път уцелвам лоста по-надясно или по наляво и тогава надолу, за да не престъргва! опасно ли е да се кара така и скъп ли е ремонта?

Comment

Отзад на CD-то като го извадиш от таблото.Но това е последният бушон който трябва да провериш.Като извадиш бушона и го погледнеш странично ще видиш дали е прекъснат.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                Отзад на CD-то като го извадиш от таблото.Но това е последният бушон който трябва да провериш.Като извадиш бушона и го погледнеш странично ще видиш дали е прекъснат.
                кои са другите бушони?
                а как се вади ЦД-то, както и другите ли, през 4-те дупчици на самия му корпус?

Comment

ами по принцип не включвам когато е в леко движение, но пак се чува! някой път уцелвам лоста по-надясно или по наляво и тогава надолу, за да не престъргва! опасно ли е да се кара така и скъп ли е ремонта?
                  Няма опасност просто трябва да изчакаш колата да спре напълно преди да включиш задна ако пак го први може да пробваш включваш първа и после задна.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                    Няма опасност просто трябва да изчакаш колата да спре напълно преди да включиш задна ако пак го први може да пробваш включваш първа и после задна.
                    е това е малко кофти, всеки път първа-задна. някъде четох че се сменя накакъв тампон или уплътнение на скоростната кутия, за да няма луфт на ск.лост. аз аз имам малко луфт. да не би от това да е нещо

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      5 - Вероятно синхронизатор, гледай като включваш на задна и да не е в движение колата......

синхроникакво????
                      на задна????
                      малииииииииииииииииии
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Това с хъркането при включване може да е признак за износен съединител или липса на достатъчно масло.
                        Почни с маслото, като го смениш и после нататък.
                        Доколкото и аз знам, задна няма синхронизатор. Ако е от нея, може да е лагер.

Да си я караш със здраве
                        sigpic

Comment

Не е съединител. На мен ми го прави като колата е в движение и тогава включа задна или когато паля и директно задна. В началото и на мен ми правеше така. Но като си включваш задна само когато колата не е в движение и когато я палиш първо първа и леко напред и тогава задна няма да прави така. Не мисля , че има място за претеснения.
                          Alfa Romeo 147 1.6 T.S 120 h.p. 17" Arcasting Shark

Comment

ако е съединител какви други признаци трябва да има? на другите предавки е перфектно превключването, педала е мек, няма свистене или други шумове...

Comment

ако е съединител какви други признаци трябва да има? на другите предавки е перфектно превключването, педала е мек, няма свистене или други шумове...
                              Аз ти предлагам да задаваш въпроси когато имаш реален проблем защото така темата ти ще стане безкрайна.Покарай колата и ще свикнеш да включваш без хъркане.Проблем ще имаш ако хърка на други скорости.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X